Villkor.

Våra villkor är väldigt enkla att hålla koll på. Du väljer själv vilken kommun/stad du vill bevaka för att börja söka på lediga lägenheter runt om i Sverige, stora som små. Har du valt fel kommun/stad av misstag så kan vi hjälpa dig att ändra det. Var noga med att skriva in rätt mejladress när du registrerar dig, på så sätt hittar vi ditt medlemskap snabbare.

1. Lista på alla lediga lägenheter

Vi har en live-uppdaterad bevakningstjänst för lediga lägenheter i hela Sverige. Du får kontinuerligt mer när en lägenhet blir ledig i din kommun/stad. Du kan sätta stopp för mejlutskick direkt på mejlutskicket om du har hittat en lägenhet.

2. Sök bland alla Sveriges städer

På hyresmaklaren.se kan du söka på bland alla Sveriges städer, stora som små. Sök på alla lediga lägenheter i hela Sverige. Vi har lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Sverige samt en hel del hemsidor för privatpersoner som publicerar lediga lägenheter.

3. Anonyma medlemmar

Vi använder säkra system som gör att dina uppgifter aldrig kommer ut. Det enda vi behöver är ditt namn och din mejladress för att kunna medla de lediga lägenheter som är tillgängliga för uthyrning i din kommun/stad.

4. Tusentals nöjda medlemmar

Vi har sedan 2008 hjälpt tusentals nöjda medlemmar att hitta lediga lägenheter. Många är fortfarande medlemmar sedan 2008 även efter att de har hittat en lägenhet eller bostad.

5. Ingen bindningstid

Hyresmaklaren.se har 12 månaders medlemskap utan bindningstid. Ditt abonnemang förnyas inte efter 12 månader ochdu kan när du vill avsluta eller förnya ditt abonnemang direkt på Mina sidor. Om du har funderingar kan du alltid mejla oss genom vårt kontaktformulär.

6. Låg kostnad på bra tjänst

Kostnaden för att bli medlem på hyresmaklaren.se och ta del av en sammanställd lista på hyresvärdar och alla lediga lägenheter i din kommun/stad varierar på vilken produkt/tjänst du väljer. Det mest populära är att välja kommun/stad + närliggande kommuner/städer för att ta del av ännu fler bostäder. Det är samma pris för både privatpersoner, föreningar och företag.

7. Välj bland alla kommuner/städer

Du väljer själv vilken kommun/stad du vill bevaka när hyresvärdar publicerar lediga lägenheter. Vill du därefter lägga till fler kommuner/städer kan du göra det direkt på sidan. Kostnaden för att lägga till fler kommuner/städer är olika beroende på antalet hyresvärdar som ligger inne för bevakning. Du kan även skicka ansökan direkt till hyresvärdar som du hittar i våra listor till hyresvärdar.

8. 24h öppen tjänst

Hyresmaklaren.se är tillgänglig 24h alla dagar i veckan både dig som är medlem och för dig som vill bli medlem. På så sätt kan du vara uppdaterad hela tiden när lediga lägenheter blir tillgängliga i din kommun/stad. Du får ett mejl med inloggningsuppgifter vid betalningstillfället, i vissa fall kan det ta någon/några timmar att mejlas ut. Dessutom kan du ta del av listan på hyresvärdar dygnet runt.

9. Hyra med betalningsanmärkning

Hyresmaklaren.se kan inte ta något beslut om uthyrning till dig som har betalningsanmärkning. Det är endast hyresvärden som beslutar om vem som får gå på visning samt vem som till slut får boendet. Vi kan dessutom inte underlätta för dig som har betalningsanmärkning. Det är bara hyresvärden som kan ta det beslutet.

10. Kontrollera din mejladress

När du registrerar dig som medlem på hyresmaklaren.se krävs att du skriver in korrekt mejladress som du har tillgång till. Det är via den mejladressen du loggar in tillsammans med ett lösenord som mejlas till dig i samband med din registrering. Har du råkat uppge felstavad mejladress ber vi dig mejla oss på genom vårt kontaktformulär.

11. Hyra lägenhet i andrahand

Hyresmaklaren.se tar inget ansvar för dig som hyr lägenhet i andrahand. Vare sig om det är en hyresvärd eller via privatperson som lägenheten/bostaden hyrs ut. Kontrollera alla detaljer innan du hyr en lägenhet i andrahand. Rådet är att ta del av listan på hyresvärdar för att ha bättre koll.

12. Ansökan om lägenheter

Beroende på vilken typ av produkt/tjänst du väljer kan du söka om alla lediga lägenheter och bostäder som är tillgängliga i din kommun/stad. Det finns ingen begränsning på antalet ansökningar du gör och dessutom får du en sammanställd lista på listan på hyresvärdar.

13. Eget ansvar om ansökan

Du som medlem har ett eget ansvar när du skickar ansökan om lediga lägenheter både hos hyresvärdar eller hemsidor som privatpersoner har annonserat på. Hyresmaklaren.se varken äger eller förvaltar egna fastigheter, vi slussar dig vidare till alla hyresvärdar och andra hemsidor som annonserar lediga lägenheter. Om du väljer att skicka en ansökan genom hyresmaklaren.se är det viktigt att du fyller i rätt uppgifter såsom mejladress & telefon nummer. Din ansökan skickas då vidare till utvalda hyresvärdar i din stad/kommun.

14. Störning eller nedlagd tjänst
Hyresmaklaren.se har väldigt stor backup på sidan och flertalet servrar för att sidan inte ska drabbas av någon störning eller ha risken att tjänsten läggs ned. Detta har inte hänt sedan 2008, men skulle det hända så förlängs alla medlemskap som kompensation.

15. Hyresvärden bestämmer

Hyresmaklaren.se har inget ansvar till varken ansökningar eller annan information som hyresvärden väljer att publicera. Hyresmaklaren.se har heller inget ansvar om värd/uthyraren väljer att ta betalt för att ansöka om lägenheter hos just denne då vi slussar dig vidare till värd & uthyraren. Detta gäller även för sista ansökningsdatum, info om bostaden, bilder, felskrivning från hyresvärden osv.

16. Regler för hyresvärdar

Vad gäller medlemskap hos hyresvärdar är upp till varje hyresvärd att ta ställning till detta och det har hyresmaklaren.se inget ansvar till. Vad gäller ångerrätten hos hyresvärden kan hyresmaklaren.se inte heller ta ansvar för. Om något krånglar med någon hyresvärd ber vi dig ta kontakt med oss genom vårt kontaktformulär.

17. Hyresvärdar

Hyresmaklaren.se har inget kösystem eller poängsystem och kan heller inte styra eller påverka hyresvärdars kösystem. Alla hyresvärdar har egna kösystem och jobbar på olika sätt. Det är ingenting vi kan påverka för dig som medlem på hyresmaklaren.se eller hjälpa dig att klättra på deras kösystem.

18. Ångerrätt

Du har laglig rätt att ångra ett köp inom 14 dagar som börjar löpa omedelbart efter det att du har beställt en produkt eller tjänst och mottagit information om ångerrätten samt avtalsvillkor. Vid köp av någon av våra skräddarsydda digitala produkter avsäger du dig dock ångerrätten och kan därmed inte ångra ditt köp. Detta med hänvisning till att våra digitala produkter är skräddarsydda efter dina önskemål. Hyresmäklarens produkter levereras i samma ögonblick som betalning är genomförd. När du genomför ett köp ger du alltså ditt samtycke till att produkten har levererats och därmed upphör ångerrätten att gälla.

19. Borttappad inloggning

Har du tappat bort din inloggning eller råkat radera den så kan vi på ett enkelt sätt mejla nya inloggningsuppgifter så att du kan fortsätta ditt sökande. Du kan gå in på vårt kontaktformulär och skicka så hjälper vi dig att skapa nya inloggningsuppgifter. Har du av någon anledning inte längre kvar din mejladress som du registrerade i samband med din betalning så kan vi hjälpa till med det. Vi behöver då få ett mejl genom vårt kontaktformulär.

20. Betalningen går inte igenom

Om din betalning för ditt medlemskap på hyresmaklaren.se inte går igenom så beror det oftast på anslutning till banken eller att du saknar behörighet för internbetalningar. Vi har därför alternativa betalsätt med kort, internetbanken, faktura eller Swish. Har du några problem kan du skicka ett mejl genom vårt kontaktformulär.

21. Annonsens söktid

Annonsens söktid eller inflyttning är beroende hur hyresvärden/uthyraren väljer. Vissa annonser kan därför ha texten "Kan vara uthyrd" då de ansetts utgått i tiden. Om de är uthyrda eller inte beror på hyresvärden/uthyraren. För att hålla bättre koll på bostadsmarknaden bör du ta del av hyresvärdar listan för att se alla kontaktuppgifter.

22. Upphovsrätt & Copyright

All information i text & bild som finns på hyresmaklaren.se är skyddad enligt upphovsrättslagen & copyrightlagen. Informationen får endast användas för privat bruk och till medlemmar på hyresmaklaren.se. Upphovsrättslagen & copyrightlagen innebär att det är förbjudet att kopiera innehåll som finns på hyresmaklaren.se. Om någon bild, information eller namn är felaktigt ber vi dig mejla oss genom vårt kontaktformulär.

23. Dataskyddsförordningen (GDPR)

Hyresmäklaren skyddar dina uppgifter enligt GDPR-lagen. Dina uppgifter lämnas inte ut till annan part som inte sammanfattas av hyresvärdar, mäklare eller betaltjänst. Teamet på Hyresmäklaren kan för att demonstrera dig dessutom logga in på ditt konto. Du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick såsom mejl eller sms. Om du har övriga frågor ber vi dig att mejla oss genom vårt kontaktformulär.

Skicka din ansökan på 1 klick

Fyll i formuläret för din ansökan, sedan sköter vi resten. Inom några minuter skickas din ansökan till hyresvärdar i din stad.

Skapa annons

Lägg ut din annons för att få större spridning på ditt sökande. Skriv några rader om dig själv och publicera annonsen.

Hyresvärdlistor

Listor på hyresvärdar i hela Sverige med bland annat länkar till hemsidor, mejladress, telnr mm. Välj stad/kommun och ladda ner din lista.

Bevaka

Med Sveriges största bevakningstjänst håller du koll på hela bostadsmarknaden. Vi uppdaterar dagligen med lediga lägenheter.