SKICKA ANSÖKAN
4,9 av 5 i betyg
Över 6843 hyresvärdar
Bästa samlingssida
Funnits sedan 2008

Villkor

Våra villkor är väldigt enkla att hålla koll på. Du väljer själv vilken kommun/stad du vill bevaka för att börja söka på lediga lägenheter runt om i Sverige, stora som små. Har du valt fel kommun/stad av misstag så kan vi hjälpa dig att ändra det. Var noga med att skriva in rätt mejladress när du registrerar dig, på så sätt hittar vi ditt medlemskap snabbare.

Vill du ha info om hur du ansöker, våra tjänster samt svar på de vanligaste frågorna kan du ringa vår informationstelefon 090-03510 (Kostnaden är en fast kostnad på 9kr/ samtal)

1. Lista på alla lediga lägenheter
Vi har en live-uppdaterad tjänst för lediga lägenheter. Du får ett mejl varje gång en bostad blir ledig i din kommun/stad. Du kan sätta stopp för mejlutskick direkt på mejlutskicket om du har hittat en lägenhet.

2. Sök bland alla Sveriges städer
På hyresmaklaren.se kan du söka på bland alla Sveriges städer, stora som små. Sök på alla lediga lägenheter i hela Sverige. Vi har lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Sverige samt en hel del hemsidor för privatpersoner som publicerar lediga lägenheter.

3. Anonyma medlemmar
Vi använder säkra system som gör att dina uppgifter aldrig kommer ut. Det enda vi behöver är ditt namn och din mejladress för att kunna medla de lägenheter som är tillgängliga för uthyrning i din kommun/stad.

4. Tusentals nöjda medlemmar
Vi har sedan 2008 hjälpt tusentals nöjda medlemmar att hitta lediga lägenheter. Många är fortfarande medlemmar sedan 2008 även efter att de har hittat en lägenhet eller bostad.

5. Ingen bindningstid
Hyresmaklaren.se har 1 års medlemskap utan bindningstid. Ditt abonnemang förnyas inte efter 1 år men du kan när du vill avsluta och förnya ditt abonnemang direkt på hemsidan.

6. Låg kostnad på bra tjänst
Kostnaden för att bli medlem på hyresmaklaren.se och ta del av alla lediga lägenheter i din kommun/stad är 250kr/ år. Det mest populära är att välja kommun/stad + närliggande kommuner/städer för att ta del av ännu fler bostäder. Det är samma pris för både privatpersoner, föreningar och företag.

7. Välj bland alla kommuner/städer
Du väljer själv vilken kommun/stad du vill bevaka. Vill du därefter lägga till fler kommuner/städer kan du göra det direkt på sidan. Kostnaden för att lägga till fler kommuner/städer är olika beroende på antalet hyresvärdar som ligger inne för bevakning.

8. 24h öppen tjänst
Hyresmaklaren.se är tillgänglig 24h alla dagar i veckan både dig som är medlem och för dig som vill bli medlem. På så sätt kan du vara uppdaterad hela tiden när lediga lägenheter blir tillgängliga i din kommun/stad. Du får ett mejl med inloggningsuppgifter vid betalningstillfället, i vissa fall kan det ta någon/några timmar att mejlas ut.

9. Hyra med betalningsanmärkning
Hyresmaklaren.se kan inte ta något beslut om uthyrning till dig som har betalningsanmärkning. Vi kan dessutom inte underlätta för dig som har betalningsanmärkning. Det är bara hyresvärden som kan ta det beslutet.

10. Kontrollera din mejladress
När du registrerar dig som medlem på hyresmaklaren.se krävs att du skriver in korrekt mejladress som du har tillgång till. Det är via den mejladressen du loggar in tillsammans med ett lösenord som mejlas till dig i samband med din betalning. Har du råkat uppge felstavad mejladress ber vi dig mejla oss på [email protected] per omgående.

11. Hyra lägenhet i andrahand
Hyresmaklaren.se tar inget ansvar för dig som hyr lägenhet i andrahand. Vare sig om det är en hyresvärd eller via andra hemsidor som lägenheten/bostaden hyrs ut. Kontrollera alla detaljer innan du hyr en lägenhet i andrahand.

12. Ansökan om lägenheter
När du blir medlem på hyresmaklaren.se kan du ansöka om alla de lägenheter och bostäder som är tillgängliga i din kommun/stad. Det finns ingen begränsning på antalet ansökningar och du kan ansöka till alla hyresvärdar som har lediga lägenheter i din kommun/stad.

13. Eget ansvar om ansökan
Du som medlem har ett eget ansvar när du ansöker om lediga lägenheter både hos hyresvärdar eller hemsidor som privatpersoner har annonserat på. Hyresmaklaren.se varken äger eller förvaltar egna fastigheter, vi slussar dig vidare till hundratalet hyresvärdar och andra hemsidor som annonserar lediga lägenheter. Om du väljer att skicka en ansökan genom hyresmaklaren.se är det viktigt att du fyller i rätt uppgifter såsom mejladress & telefon nummer. Din ansökan skickas då vidare till utvalda hyresvärdar i din stad/kommun.

14. Störning eller nedlagd tjänst
Hyresmaklaren.se har väldigt stor backup på sidan och flertalet servrar för att sidan inte ska drabbas av någon störning eller ha risken att tjänsten läggs ned. Detta har inte hänt sedan 2008, men skulle det hända så förlängs alla medlemskap som kompensation.

15. Hyresvärden bestämmer
Hyresmaklaren.se har inget ansvar till varken ansökningar eller annan information som hyresvärden väljer att publicera. Hyresmaklaren.se har heller inget ansvar om värd/uthyraren väljer att ta betalt för att ansöka hos just denne då vi slussar dig vidare till värd & uthyraren. Detta gäller även för sista ansökningsdatum, info om bostaden, bilder, felskrivning från hyresvärden osv.

16. Regler för hyresvärdar
Vad gäller medlemskap hos hyresvärdar är upp till varje hyresvärd att ta ställning till detta och det har hyresmaklaren.se inget ansvar till. Vad gäller ångerrätten hos hyresvärden kan hyresmaklaren.se inte heller ta ansvar för.

17. Hyresvärdar
Hyresmaklaren.se har inget kösystem och kan heller inte styra eller påverka hyresvärdars kösystem. Alla hyresvärdar har egna kösystem och jobbar på olika sätt. Det är ingenting vi kan påverka för dig som medlem på hyresmaklaren.se eller hjälpa dig att klättra på deras kösystem.

18. Undantag från ångerrätten
Vad gäller ångerrätten med hyresvärdar gäller inte det om detta har godkänts med ditt samtycke. Då detta enligt Distansavtalslagen kategoriseras som digitalt innehåll gäller inte ångerrätten när du köper listan med hyresvärdar på hyresmaklaren.se. Du godkänner att ångerrätten inte gäller i samband med köpet av listan med hyresvärdar. Detsamma gäller även skicka ansökan till hyresvärdar.

19. Borttappad inloggning
Har du tappat bort din inloggning eller råkat radera den så kan vi på ett enkelt sätt mejla nya inloggningsuppgifter så att du kan fortsätta ditt sökande. Du kan gå in på https://www.hyresmaklaren.se/forgotpass för att skapa ett nytt lösenord. Har du av någon anledning inte längre kvar din mejladress som du registrerade i samband med din betalning så kan vi hjälpa till med det. Vi behöver då få ett mejl till [email protected] för att mejla nya inloggningsuppgifter till dig.

20. Betalningen går inte igenom
Om din betalning för ditt medlemskap på hyresmaklaren.se inte går igenom så beror det oftast på anslutning till banken eller att du saknar behörighet för internbetalningar. Vi har därför alternativa betalsätt med kort, internetbanken eller Swish.

21. Annonsens söktid
Annonsens söktid eller inflyttning är beroende hur hyresvärden/uthyraren väljer. Vissa annonser kan därför ha texten "Kan vara uthyrd" då de ansetts utgått i tiden. Om de är uthyrda eller inte beror på hyresvärden/uthyraren.

22. Upphovsrätt & Copyright
All information i text & bild som finns på hyresmaklaren.se är skyddad enligt upphovsrättslagen & copyrightlagen. Informationen får endast användas för privat bruk och till medlemmar på hyresmaklaren.se. Upphovsrättslagen & copyrightlagen innebär att det är förbjudet att kopiera innehåll som finns på hyresmaklaren.se.

23. Dataskyddsförordningen (GDPR)
Hyresmäklaren skyddar dina uppgifter enligt GDPR-lagen. Dina uppgifter lämnas inte ut till annan part och du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick såsom mejl eller sms.

24. Ångerrätt
Du har lagstadgad rätt att frånträda köpet av tjänsten (ångerrätt) inom 14 dagar från det att du registrerat dig som medlem/ingått avtalet samt mottagit information om ångerrätten samt avtalsvillkor. Du har rätt att ångra ditt köp på bevakning av lägenheter oavsett stad/kommun/län. Din ångerfrist börjar beräknas från dagen efter du ingick avtalet. Du har inom 14 dagar efter registrering alltid rätt att utnyttja din ångerrätt. Om du vill utnyttja din ångerrätt går du in här och anger den e-post du registrerade dig med och uppge att du vill utnyttja din ångerrätt för att sedan fylla i en blankett för ångerrätten. Om du inom 14 dagar använder dig av ångerrätter kommer vi att betala tillbaka den betalning vi erhållit från dig och om du har en obetald faktura kommer den att makuleras. Återbetalning kommer att ske utan onödigt dröjsmål och senast 10 dagar från det att vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Du kommer också erhålla en skriftlig bekräftelse per epost från oss om att vi har påbörjat ditt önskemål om ångerrätten.

Vill du ha info om hur du ansöker, våra tjänster samt svar på de vanligaste frågorna kan du ringa vår informationstelefon 090-03510 (Kostnaden är en fast kostnad på 9kr/ samtal)

VÅRA MEDLEMMAR

Här är lite recensioner av vad våra medlemmar säger om tjänsten

Tummen upp för hyresmäklaren.se. Tack verkligen!
//Anna Johannesson

Att hitta en ledig är väldigt enkelt helt plötsligt.
//Stefan Sandberg

Det gick fortare än väntat att få min lägenhet genom Hyresmäklaren. Lite litet men jag fick en lägenhet iaf
//Lina Carlsson

Tack hyresmaklaren du hjälpa mig micke.
//Ali Husein

Stäng