Frågor och svar

Här kan du läsa vad andra har frågat och vad de har fått för svar. Här får du svar på många av dina frågor. Genom att klicka på någon av de frågorna ser du svaret nedan. Hittar du inte din fråga kan är du välkommen att mejla din fråga till oss.

Bostäder

Vi har ingen bostadskö eller poängsystem på någon av de bostäder som ligger listade på hyresmaklaren.se. Hur hyresvärden/uthyraren ställer sig till bostadskö eller poängsystem är olika beroende på hyresvärd/uthyrare. Detta är ingenting som Hyresmäklaren har kontroll över. Läs mer om bostadskö och poängsystem och hur det fungerar.

Att söka efter lediga lägenheter på hyresmaklaren.se är väldigt enkelt. Du väljer först vilken stad/kommun du vill söka efter lediga lägenheter. Sedan listas alla lediga lägenheter som finns i den stad/kommun som du valt. Du kan filtrera för att anpassas efter dina önskemål. Du får information som kontrakt, bilder, karta, adress, avstånd osv. Därefter går du vidare för att ansöka direkt hos hyresvärden. Här kan du se lediga lägenheter i alla städer/kommuner men vill du hellre ha lista på hyresvärdar så har du ännu mer koll på bostadsmarknaden.

Hyresmäklaren listar lediga lägenheter från över 6800 hyresvärdar runt om i Sverige, både privata som bostadsbolag. Detta i sin tur leder till att vi kan lista tusentals lediga bostäder varje månad i alla städer, stora som små. Hyresmäklaren är en oberoende samlingssida av lediga bostäder och har sedan 2007 utökat lista på hyresvärdar enormt. Plattformen är Sveriges största inom lediga lägenheter och ägs av flertalet hyresvärdar i Sverige. Du kan läsa om oss där vi berättar vem vi är och vad vi gör.

Ja, du kan hyra ut din lägenhet på hyresmaklaren.se på ett enkelt sätt. Du kan även lägga in annonser om att byta lägenhet och söka lägenhet. Många väljer dessutom att lägga ut en annons som önskar hyra för att bli kontaktade av hyresvärdar.

Ja, om du är hyresvärd och har en hemsida med era lediga lägenheter kan du gå med hyresmaklaren.se väldigt enkelt. Skicka ett mejl genom vårt kontaktformulär så hjälper vi dig att komma igång.

Alla lediga lägenheter som listas kommer från tusentals hyresvärdar och uthyrare i Sverige. De listas på hyresmaklaren.se så fort de blir tillgängliga på någon av de olika hyresvärdar eller andra sidor som ligger i vårt register. Oftast går det på sekunden. Det gör att du får information först av alla när du väljer att bevaka stad/kommun. Vi har samlat listor på hyresvärdar som publicerar lägenheterna på hyresmaklaren.se. Här kan du söka på stad/kommun för att se lista på hyresvärdar.

Om du har en ny mejladress kan vi hjälpa dig att byta på ett enkelt sätt. Skicka ett mejl från vårt kontaktformulär på hyresmaklaren.se som du hittar på Mina sidor.

Alla lediga lägenheterna som publiceras på hyresmaklaren.se är både första- och andrahandskontrakt. Oftast står det listat med i informationen om bostaden innan du går vidare till värd/uthyrare. Välj stad/kommun för att se mer info om lägenheterna som publicerats samt lista på hyresvärdar.

Hyresmäklaren finns på mejl och kan kontaktas genom vårt kontaktformulär. Vi har även informationstelefon som du kan hitta längst ner på sidan.

Ja, du får kvitto på din betalning tillsammans med dina inloggningsuppgifter till din mejladress. Om du inte har fått något kvitto ber vi dig ta kontakt med oss genom vårt kontaktformulär så hjälper vi dig.

När du registrerar ditt medlemskap får du ett mejl med dina inloggningsuppgifter omgående och du kan då börja bevaka de lediga lägenheter som passar dina önskemål. Du får kontinuerligt mejl när lediga lägenheter blir tillgängliga i din stad/kommun och passar dina önskemål som hyra, storlek, område osv. Beroende på vilken produkt du vill ta del av kan du börja söka direkt. Du kan även se lista på hyresvärdar i din stad/kommun.

Ja, det kan du göra väldigt enkelt i ditt konto som du får tillgång till när du betalat. Du loggar in och inaktiverar mejlutskick genom att klicka på filter. Vill du senare ha mejl igen kan du aktivera utskicken igen på samma sätt. Om du har övriga frågor kan du alltid mejla oss genom vårt kontaktformulär.

Ja, du kan bevaka fler städer/kommuner och dessutom filtrera storlek, hyra, område osv i ditt konto. Du får då information när lediga lägenheter blir tillgängliga i din stad/kommun. Du kan även köpa lista på hyresvärdar i din stad/kommun. På så sätt har du större chans att ta kontakt med de hyresvärdar som ligger i din stad/kommun. Vi har olika paket att välja bland beroende på hur många städer/kommuner du vill bevaka samt alternativ på hyresvärdar.

Ja, vi kan hjälpa dig med att fylla i din ansökan till hyresvärdar samt hur du skickar iväg den. Börja med att fylla i din ansökan med all information på formuläret som du hittar på länken. Om du behöver hjälp med något kan du skicka ett mejl genom vårt kontaktformulär.

Ja, du kan ge bort ett medlemskap som en present, julklapp, gåva eller bara en fin gest. Välj bland lista på hyresvärdar, ansökan till hyresvärdar, lägga in annons osv.

Ja, vi har presentkort som du kan ge bort i form av medlemskap eller lista på hyresvärdar.

Det är olika beroende på vilken typ av produkt/tjänst du väljer. Vi har priser från 79kr/ år. Vi har ingen bindningstid och det förnyas inte automatiskt. Vår storsäljare är lista på hyresvärdar som är väldigt populär samt att skicka ansökan till hyresvärdar.

Annonsen publiceras på hyresmaklaren.se och syns för alla som har en lägenhet att hyra ut. Det kan vara kommunala hyresvärdar, privata hyresvärdar, privata uthyrare osv. Beroende på vad du är ute efter så kommer din annons att synas för alla de värdarna. Ju mer specifik du är i ditt sökande desto bättre för en uthyrare.

Medlemskap

Börja med att logga in med den mejladress som du skrev in, alltså den felaktiga. Skicka ett mejl från vårt kontaktformulär på hyresmaklaren.se som du hittar på Mina sidor. Om du har registrerat fel mejladress behöver vi få ett mejl från den felaktiga mejladressen samt den korrekta mejladressen. Därefter kan vi ändra det på ett enkelt sätt.

Att söka efter lediga lägenheter på hyresmaklaren.se är helt gratis men om du vill gå vidare till hyresvärden för att sedan ansöka om bostaden kostar det olika beroende på vilket paket du väljer. När du betalar en årsavgift kan du börja ansöka på alla lediga lägenheter i din stad/kommun. Vill du hellre köpa lista på hyresvärdar så får du ännu mer koll på bostadsmarknaden.

Nej, vi har ingen bindningstid eller automatisk förnyelse av medlemskap. Du kan avsluta ditt medlemskap väldigt enkelt på egen hand i ditt konto. Om du har frågor kan du alltid mejla oss på vårt kontaktformulär.