4,9 av 5 i betyg
Över 7738 hyresvärdar
Bästa samlingssida
Funnits sedan 2008

Frågor & svar

Här kan du läsa vad andra har frågat och vad de har fått för svar. Här får du svar på många av dina frågor. Genom att klicka på någon av de frågorna ser du svaret nedan. Hittar du inte din fråga kan är du välkommen att mejla din fråga till oss.

Vi har ingen bostadskö på någon av de bostäder som ligger listade på hyresmaklaren.se. Hur hyresvärden/uthyraren ställer sig till bostadskö är olika beroende på hyresvärd/uthyrare.
Att söka efter lediga lägenheter på hyresmaklaren.se är väldigt enkelt. Du väljer först vilken stad/kommun du vill söka efter lediga lägenheter. Sedan listas alla lediga lägenheter som finns i den stad/kommun som du valt. Du kan filtrera för att anpassas efter dina önskemål. Du får information som kontrakt, bilder, karta, adress, avstånd osv. Därefter går du vidare för att ansöka direkt hos hyresvärden.
Hyresmäklaren listar lediga lägenheter från över 7738 hyresvärdar runt om i Sverige, både privata som bostadsbolag. Detta i sin tur leder till att vi kan lista tusentals lediga bostäder varje månad i alla städer, stora som små. Hyresmäklaren är en oberoende samlingssida av lediga bostäder och har sedan 2007 utökat antalet hyresvärdar enormt.
Nej, hyresmaklaren.se är en samlingssida för hyresvärdar och andra hemsidor som listar lediga lägenheter. Privatpersoner kan inte lägga ut sina lägenheter på hyresmaklaren.se då det bryter mot vår policy.
Ja, om du är hyresvärd och har en hemsida med dina lediga lägenheter kan du gå med hyresmaklaren.se väldigt enkelt. Skicka ett mejl till [email protected] så hjälper vi dig att komma igång.
De listas på hyresmaklaren.se så fort de blir tillgängliga på någon av de olika hyresvärdar eller andra sidor som ligger i vårt register. Ibland går det på sekunden. Det gör att du får information först av alla när du väljer att bevaka stad/kommun.
Om du har registrerat fel mejladress behöver vi få ett mejl till [email protected] med den felaktiga mejladressen samt den korrekta mejladressen. Därefter kan vi ändra det på ett enkelt sätt.
Samma som punkt 7 egentligen. Om du har registrerat fel mejladress behöver vi få ett mejl till [email protected] med den felaktiga mejladressen samt den korrekta mejladressen. Därefter kan vi ändra det på ett enkelt sätt.
Ja, de flesta av de lägenheter som listas på hyresmaklaren.se är förstahandskontrakt. Oftast står det listat med i informationen om bostaden.
Hyresmäklaren finns endast på mejl numera. Med tanke på att vi fick hundratals samtal dagligen om lägenheter togs telefonerna bort. Mejlen fungerar lika bra där vi svarar på alla frågor. Du kan alltid mejla till oss från https://www.hyresmaklaren.se/kontakt
Att söka efter lediga lägenheter på hyresmaklaren.se är helt gratis men om du vill gå vidare till hyresvärden för att sedan ansöka om bostaden kostar det olika beroende på vilket paket du väljer. När du betalar en årsavgift kan du börja ansöka på alla lediga lägenheter i din stad/kommun.
Ja, du får kvitto på din betalning tillsammans med dina inloggningsuppgifter till din mejladress.
När du registrerar ditt medlemskap får du ett mejl med dina inloggningsuppgifter omgående och du kan då börja ansöka om de lägenheter som passar dina önskemål. Du får dessutom mejl varje gång en lägenhet blir tillgänglig i din stad/kommun och passar dina önskemål som hyra, storlek, område osv.
Ja, det kan du göra väldigt enkelt i ditt konto som du får tillgång till när du betalat. Du loggar in och avaktiverar. Vill du senare ha mejl igen kan du aktivera utskicken igen på samma sätt.
Ja, du kan bevaka fler städer/kommuner och dessutom filtrera storlek, hyra, område osv i ditt konto. Vi har olika paket att välja bland beroende på hur många städer/kommuner du vill bevaka.
Nej, vi har ingen bindningstid eller automatisk förnyelse av medlemskap. Du kan förnya ditt medlemskap i ditt konto eller registrera dig på nytt.
Du kan avregistrera i ditt konto. Logga in och avaktivera. Du kan inte aktivera därefter utan ett nytt konto måste då sättas upp.
Nej, vi har inget besökskontor då vi är förmedlare av lediga lägenheter som publiceras på internet. Många av dina frågor kan du besvarade direkt på hemsidan, annars kan du ta kontakt med oss via vårt kontaktformulär https://www.hyresmaklaren.se/kontakt
Hyresmäklaren hjälper inte till med ansökningar och ingen kontroll på visningar. Vi förmedlar lediga lägenheter i Sverige men ansökningarna gör du själv som medlem.
För dig som inte är medlem:
1. Börja med att välja stad/kommun i listan eller skriv i sökrutan.
2. Ställ in filter efter önskemål såsom antal rum, storlek osv.
3. Välj något av de alternativ på lägenheter i listan eller på kartan.
4. Sedan kan du registrera dig för gå vidare till hyresvärd/uthyrare.
5. Efter registrering får du ett mejl med inloggningsuppgifter.


För dig som är medlem:
1. Börja med att logga in genom att klicka på "Logga in" längst upp till höger.
2. Välj sedan något av de alternativ i listan eller på kartan.
3. Ställ in filter efter önskemål såsom antal rum, storlek osv.
4. När du hittat något intressant klickar du på "gå vidare till värd/uthyrare".
5. Du får dessutom mejl dagligen med lediga lägenheter enligt dina önskemål.
Ja, du kan registrera en bekant med antingen din egen mejladress eller bekant.
Hyresmäklaren har ingenting med ansökningarna att göra. Det är upp till varje hyresvärd att ta ställning till det. Vi förmedlar lediga lägenheter i Sverige och ansökningarna gör du själv som medlem.

VÅRA MEDLEMMAR

Här är lite recensioner av vad våra medlemmar säger om tjänsten

Tack för snabb service! Skall verkligen rekommendera er vidare till mina bekanta.
//Danyel Stojan

Så skönt att få en massa tips om lediga lägenheter hela tiden. Hyresmäklaren jobbade mer än mig på att hitta min lägenhet.
//Andraus Adan

Fortsätt med det ni gör, det uppskattas verkligen!
//Daniel Alm

Snabb, enkel, fin och mycket information på samma sida. Fått stor hjälp av er. Tack igen.
//Tony Niemi

Stäng