Bostadsbrist? Så gör du för att hitta din nästa lägenhet

Bostadsbrist? Så gör du för att hitta din nästa lägenhet

Är du på jakt efter en ny hyreslägenhet? Det är inte alltid så lätt att hitta en lägenhet att hyra. På många håll i landet är det bostadsbrist. Här har vi samlat ihop fyra tips som hjälper dig på vägen.

Dela:

Att det råder bostadsbrist i Sverige är det inget snack om och tyvärr känns det som att bara blir värre med åren. Många hyresvärdar och privata uthyrare anser att de själva inte längre kan hantera det enorma trycket och vill hellre att vi publicerar och marknadsför deras lediga lägenheter. Vi har i skrivandets stund mer än 6800 hyresvärdar och privata uthyrare som valt att använda sig av vår tjänst. Många står dessutom på kö…
Att leta lägenheter är enkelt men du bör vara aktiv i ditt letande för att ”vara på tå” när det dyker upp något. Vi listar några tips som underlättar att hitta din nästa lägenhet.

Tips nr 1: Skicka ansökan till hyresvärdar i din stad
Det här är kanske det mest effektiva sättet att börja med och underlättar ditt sökande enormt. Du fyller i din ansökan 1 gång och skickar iväg den till alla hyresvärdar i vald stad/kommun på 1 klick. Ju mer specifik du är i din ansökan desto större är chansen att du ”matchas” med en värd/uthyrare. Det är viktigt att uppge område, storlek, max-hyra, antal rum osv. Om du t ex är ute efter en lägenhet med 3 rum och kök så är tipset att söka för både 3:a och 4:a. Utbudet är betydligt större ju mer flexibel du är.

Tips nr 2: Lägg upp en annons om dig själv
Att lägga in en annons om dig själv tar ca 2 minuter men det breddar ditt sökande. Även här bör du vara specifik med område, storlek, hyra, max-hyra, antal rum osv. Skriv även några rader om dig själv som t ex namn, ålder, var du jobbar, var du bor, tidigare hyresvärd osv. Ett viktigt tips är att lägga in en bild på dig själv för att få annonsen att se mer intressant ut för hyresvärd och privata uthyrare. Ta en titt på hur andra har skrivit och dra nytta av det.

Tips nr 3: Lista på hyresvärdar
Om du vill ta kontakt med privata hyresvärdar eller andra bostadsbolag så underlättar det att ta del av vår lista. Vi har under många år samlat en lång lista på alla hyresvärdar som idag finns i vår samling. Här får du en sammanställd lista med namn, telefonnummer, hemsida, mejladress osv till de flesta hyresvärdarna. Vi har över 6800 hyresvärdar i Sverige fördelat på alla städer & kommuner.

Tips nr 4: Bevaka och gå vidare till värd/uthyrare
Med Sveriges största bevakningstjänst håller du koll på hela bostadsmarknaden oavsett stad/kommun. Vi uppdaterar dig dagligen med lediga lägenheter och du kan då gå vidare till värd/uthyrare och ansöka hos hyresvärden. Här kan du filtrera på område, storlek, hyra, antal rum osv men ju bredare sökning du gör desto större är chansen att du ”matchas” med tillgängliga lägenheter enligt dina önskemål.