Att hitta rätt lägenhet vid flytt från hus

Att hitta rätt lägenhet vid flytt från hus

Att ta beslutet att flytta ifrån sitt hus kan vara svårt. Men när man tagit beslutet är det viktigt att man hittar en lägenhet som passar ens behov så att flytten blir så bra som möjligt och att man kommer att få ett nytt hem som man kommer att stortrivas i. Vi tänkte titta närmare på vad man ska tänka på.

Dela:

En sak att tänka på är att din nya lägenhet bör ha en hel del bra förvaring i form av klädkammare, förråd, många garderober eller åtminstone plats för att sätta in fler garderober. När man har bott i hus har man haft mycket utrymme och därmed samlat på sig en hel del saker. Det är troligtvis rätt behövligt att göra en rejäl utrensning av alla grejer i förråd, garage och andra utrymmen. Trots en rejäl sortering kommer du troligtvis ha större behov av bra förvaring än någon som har bott i lägenhet innan. Det är bra med stora förråd men om det inte finns bör det inte vara avgörande om allt annat stämmer med lägenheten. Det går att hyra förråd hos olika firmor för de saker som man inte använder så ofta men ändå vill ha kvar.

De flesta får gå ned i antal rum och kvadratmeter när man flyttar till en lägenhet. Försök och tänk igenom hur många rum du verkligen behöver för att kunna trivas samt vilka rum du tycker är viktigast att det är mer utrymme i. En del tycker att köket bör vara rymligt andra värdesätter ett stort vardagsrum.

Eftersom du har haft trädgård innan är det nog bra att satsa på en lägenhet med balkong eller uteplats för att du ska kunna trivas riktigt bra. Om du har odlat i din trädgård innan är det bra att se till att balkongen är så stor att du kan fortsätta odla vissa grödor. Det finns även hyreslägenheter som är mer som radhus och har en liten bit trädgård men det är ju inte så lätt att få tag på men man kan försöka hålla koll efter det om trädgården har varit väldigt viktig.

En bekvämlighet man är van vid efter att ha bott i hus är att man har egen tvättstuga där man kan tvätta när man vill. Att dela tvättstuga med alla hyresgäster i en byggnad kan vara jobbigt när en del inte sköter städning eller att en del tar din tvättid och så vidare. Att ha gemensam tvättstuga är ju känt för att skapa problem och irritation. För att få ha kvar denna bekvämlighet är det bra att satsa på en lägenhet som har tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Alternativt att det är förkopplat för det så att man kan sätta in det.

Garage är också en sak som man kan försöka få tag i men det är viktigare att alla andra delar med lägenheten stämmer med hur du vill bo. Ett garage kanske man kan hyra i närheten ändå ifall hyresvärden inte har garageplatser att erbjuda.