Tips för din hall

Tips för din hall

Hallen är ju det första som både du och dina gäster möts av. I vårt blogginlägg ska vi gå igenom lite tips för att ge hallen rätt känsla.

Dela:

Hallen är ju det första som både du och dina gäster möts av. Därför känns det viktigt att få till en härlig välkomnande känsla på rummet. Det är också roligt om man lyckas få hallen rätt personlig, att den ger en känsla av familjen som bor i lägenheten. Försök att tänka ut vilken slags känsla du vill få av hallen. Är det en mer minimalistisk, stelare känsla eller en mer färgglad hall med mycket blandad inredning eller kanske en mer lantlig stil med mycket trä.

Oavsett vilken stil du vill ha så är det viktigt med bra förvaring. Det är inte roligt att ha för många skor på golvet och för många saker överallt. Så känner du igen dig i det så är det dags att hitta bra skoförvaring och sedan skåp på väggarna eller en byrå som man kan förvara allt från vantar, mössor, hundbajspåsar, nycklar med mera.

Har du en liten hall är det bra att försöka använda sig av allt utrymme även högre upp på väggarna. Man kan montera hatthyllor över varandra för att få mer utrymme för förvaring samt att det gör att det ser ut som det är högre i tak. Ett annat knep för att få det att se högre ut i tak är att ha tapeter med lodräta ränder. Man kan även använda utrymmet lägre ned på väggen till att ha krokar för att hänga väskor eller dylikt.

Även om du har en spegel idag i din hall så kan det vara idé att investera i en ny. Beroende på vilken stil du är ute efter finns det många olika alternativ på speglar som ger en härlig karaktär till rummet. Speglar gör alltid att ett rum ser större ut eftersom den reflekterar ljuset.

Det är också god idé att se över hur ytterkläderna hängs upp. Det finns olika alternativ som passar olika bra beroende på vad för hall man har. Har man utrymme kan det vara bra med en fristående klädställning eller en som man fäster på väggen. Har man lite mindre utrymmen kan det vara bättre med bara enkla krokar på väggen. Det finns också klädhängare som man fäster på väggen som är lite mindre och som går att fälla in mot väggen när de inte används för att ta så lite plats som möjligt.

Ett enkelt och billigt sätt att förnya i hallen är att köpa en ny dörrmatta. Sen är det också trevligt att byta ut golvmattan i hallen. Mattor finns det ju en uppsjö att välja bland men återigen försök att införskaffa inredning som passar in i din bild av hur du vill att känslan av hallen ska vara.

För att få till den personliga känslan kan man sätta upp fotografier av familjen eller andra fina tavlor som man tycker beskriver sin personlighet.