Annonsera när du vill hyra ut din bostad

Annonsera när du vill hyra ut din bostad

Hos oss på Hyresmäklaren kan du annonsera ut din bostad till uthyrning oavsett om det är en hyresrätt, bostadsrätt, studentbostad eller villa som du vill hyra ut. Nedan följer lite olika tips för att lyckas så bra som möjligt med din annons.

Dela:

För att nå ut bland alla som hyr ut sina bostäder är det viktigt att ha en tilltalande bostadsannons. Tänk på vem det är du vill ha som hyresgäst är det en student, en barnfamilj, ett par eller en ensamstående. Anpassa sedan din annons efter vem du vill hyra ut den till. Vill du till exempel ha studenter är det bra att ge information om avstånd till högskola, vilka kommunikationsmöjligheter det finns samt avstånd till centrum och kanske gym.

Försök att skriva en beskrivande text som ger läsaren en bild av hur just din lägenhet är. Berätta vad det är för slags golv, vilka bänkar och köksluckor det är, om det är diskmaskin i köket, rymliga garderober, klädkammare, helkaklat badrum och så vidare. Det är också intressant att ta med information om eventuell balkong eller uteplats och vilken våning lägenheten ligger på samt om det finns tillgång till hiss. Även andra saker kring fastigheten kan vara bra att ta med om det är positiva saker som till exempel stor nyrenoverad tvättstuga i källaren som är välskött eller trevliga grannar. Försök göra en målande beskrivning om omgivningen, många vill veta om det är nära till saker som mataffärer, grönområde med mera.

Beskriv gärna andra unika saker med bostaden. Det kan vara vart den ligger i vilken stadsdel eller närheten till natur, elljusspår och motionsmöjligheter eller närheten till havet eller kanske en spektakulär utsikt.

Något som är väldigt avgörande är att ha med bilder i din annons. Många bilder ger den bostadssökande en bra bild av skick och utseende av lägenheten. Se till att ha ljusa och klara bilder med bra skärpa, detta ger ett mer fräscht och modernt intryck än om bilderna är mer mörka. Ta gärna bilder från olika vinklar i lägenheten. Innan du fotograferar försök rensa upp i lägenheten så det ser rent och stort ut. Undvik att ha för mycket små saker överallt det ger ett plottrigt intryck på bild. Att gömma undan sladdar och kontakter är inte en så dum idé. Glöm inte att ha med en bild på planlösningen det ger bra överblick av lägenheten och hur rummen är fördelade. Har du ingen bild på planlösningen kan du rita en skiss själv. Det gör du enkelt i ett ritprogram på datorn annars kan du även bara rita på ett papper och ta ett kort på det.

Om du hyr ut din bostad i andra hand tänk då på att man behöver tillstånd från sin hyresvärd alternativt bostadsrättsförening så skriv gärna några rader om hur du kan bevisa för din hyresgäst att du har rätt att hyra ut din bostad.