Enkla tips för att fräscha upp köket

Enkla tips för att fräscha upp köket

Många gånger känner man för en förnyelse i sitt kök. Att renovera kostar mycket och är inte alltid möjligt om du bor i hyreslägenhet. Vi har därför samlat ihop olika tips för att enkelt fräscha upp ditt kök.

Dela:

1. Det kan tyckas väldigt simpelt att byta kökshanddukar men det ger en fräsch känsla och varför inte passa på att då köpa flera stycken som matchar varandra fint.

2. Har du ett diskställ som står framme kan du titta efter ett nytt att byta till för att få lite nytt och modernare. Ett annat alternativ är att fixa utrymme i ett skåp så du kan ställa undan det när det inte står disk i för att få ett lite mer avskalat intryck i köket.

3. Gardinerna är enkelt att byta och kan göra väldigt stor skillnad. Har du fina fönster kan det vara snyggt att strunta i gardinerna för att få ett fint ljusinsläpp.

4. Byt inredning så som matbord, stolar, byrå och så vidare. En ny matgrupp kan förändra hela intrycket av köket. Fundera kring vad du vill ha för känsla av köket, ska det vara mer industriellt, lantligt eller avskalat modernt.

5. Förändra rummet genom att byta mattor i köket eller testa hur det ser ut utan mattor beroende på vilken stil du är ute efter.

6. Möblera om i köket. Titta efter nya sätt att möblera rummet. Man fastnar lätt i att det bara går att möblera på ett sätt.

7. Om du har utrymme i köket så kan du införskaffa en köksö. Det går att antingen sätta in en som är fast eller så kan man ha en flyttbar. En köksö i köket är riktigt snyggt och här får man lite extra förvaringsutrymme.

8. Att ändra om belysningen kan verkligen påverka rummet massor. Hur ljuskällorna fördelas i rummet gör mycket för stämningen. Det kan också ge ett helt annat utseende att byta ut lampor, särskilt taklampan över matsalsbordet.

9. Ett annat enkelt knep är att byta handtag på köksluckorna och lådorna. Det är ett snabbt sätt att modernisera sitt kök på.

10. En lite dyrare förändring och som det är lite mer jobb med är att byta blandare i köket. Det ger också ett modernare utseende.

11. Om du har bänkskivor av trä kan du behandla dem för att göra dem fräschare och finare genom att slipa och olja dem.

12. Tapetsera om köket eller välj att göra en fondvägg med tapet, färg eller något annat material som till exempel en stenvägg.

13. Något som inte är förknippat med en kostnad är att städa i ordning ordentligt i köket. Få bort saker som ligger framme som ger ett stökigt intryck samt att sortera och organisera i alla skåp och lådor. Se till att införskaffa bra förvaring som burkar, smålådor med mera för att enkelt kunna organisera. Se till att ni har en plats i ett skåp där ni kan lägga tidningar, kvitton och post så ser det finare ut än om det ligger framme. Det brukar finnas en hel del som går att slänga i skafferiet och i kryddhyllan som har passerat bäst före datum.

14. Se till att de saker som du vill ska stå framme på köksbänken och på andra platser i köket är saker som ser snygga ut och passar in i köket. Har du till exempel en gammal sliten peppar och saltkvarn så införskaffa en ny snygg. Likadant med skärbrädor och andra köksredskap som du väljer att ha framme. Kaffekokaren är också en sådan sak som är värt att satsa lite extra på för att få en som inte bara är funktionell utan också väldigt snygg.