Planera för midsommar

Planera för midsommar

Midsommar närmar sig och det börjar bli dags att planera för firandet. Vi hoppas med detta inlägg kunna inspirera dig till en härlig midsommar.

Dela:

Det är inte lång tid kvar till midsommar så det börjar bli dags att planera för festligheterna. Det bästa är att försöka planera i god tid och se till att man gör det så enkelt som möjligt för sig. Det blir roligare för alla även för de som ordnar kalaset om det inte behöver stressas och att alla kan vara med och njuta av dagen.

Ett smart sätt är att ha knytkalas vilket gör att det blir billigare och alla får vara med och bestämma vad som ska serveras. Det är dock viktigt att den som ordnar festen ser till att inte folk tar med sig samma saker så det behövs lite organisering. Det som är smidigt vid just midsommar är att det inte behöver vara så mycket mat som ska tillagas. Mycket av det på midsommarbordet går att köpa färdigt som till exempel olika sorters sill, skinka, jordgubbstårta, potatisgratäng, potatissallad, köttbullar med mera. Sen om man vill för att man tycker det är roligt så är det ju alltid kul med hemmagjord sill, tårta och så vidare. Ska du själv stå för all mat så är det bästa att göra en inhandlingslista och storhandla allt på en gång så inget blir bortglömt.

När man ska ha midsommarfest brukar många uppskatta att fira utomhus. Antingen det är i en trädgård, vid sommarstugan, en innergård eller i en park. Men vädrets krafter kan ibland bjuda på regn och det är då bra att ha tänkt ut en extraplan ifall vädret blir så dåligt att man inte kan fira utomhus. Det kan vara att man har ett partytält förberett eller att man har ett solsegel man kan spänna upp mellan träd för att få skydd mot regn.

Smidigt är att duka upp ett långbord som alla kan sitta vid. Genom att lägga några filtar och kuddar på gräsmattan skapar man enkelt fler sittplatser där man kan slappa. Se till att duka med porslin som du inte är så rädd om då det är lätt att något går sönder. Det gör inget att använda olika färger och modeller på porslin och glas ibland kan det till och med bli riktigt fint. Höj gärna mysfaktorn genom att hänga upp ljusslingor och lyktor i träd och buskar samt duka gärna bordet med mycket ljus i olika storlekar och former. Plocka några enkla sommarbuketter och sätt i vaser eller glasburkar på bordet. Något som man fixar enkelt men som blir väldigt fint är att frysa in olika bär och ätliga blommor i isen. Det blir riktigt snyggt att ha i glasen. Ska ni grilla så tänk på säkerheten läs gärna vårt blogginlägg om hur man grillar säkert https://www.hyresmaklaren.se/blogg/14-grilla-sakert

Många brukar på midsommarfirandet ha olika lekar. Dessa behöver förberedas innan så att man har allt man behöver. Förslag på aktiviteter kan vara tipspromenad, det finns färdiga på nätet som man kan skriva ut, säckhoppning, penna i flaska, pilkastning, krocket, trekamp och kubbspel.